Tuesday, March 29, 2016

Title


Originally shared by ΓΗΣ ΠΑΙΣ ΕΙΜΙ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ..ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ...ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ........

Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΤσιπροΚαμένου  δεν ευθύνεται μόνον γιά  την πολιτική  απάτη του δημοψηφίσματος και γιά την σύναψη του τερατώδους τρίτου μνημονίου (με το τρίτο μνημόνιο, νομιμοποιήθηκαν και τα δύο προηγούμενα, των προηγουμένων κυβερνήσεων, τα οποία ήταν νομικώς άκυρα.....)
 Ευθύνεται και γιά την ΜΟΝΙΜΗ ΤΕΛΙΚΑ  μετεγκατάσταση εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, την οποία  είχε συμφωνήσει στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου.
Αυτό φυσικά δεν απαλλάσσει  τους προηγούμενους οι οποίοι είχαν πλήρη γνώση του εγχειρήματος και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επίτευξή του, ως αντιπολιτεύσεις.
Αν ο ελληνικός λαός γνώριζε ότι δεν πρόκειται για αυθόρμητες προσφυγικές ροές, αλλά για μόνιμη και σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο μετεγκατάσταση εκατομμυρίων προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα, από πράξεις και παραλείψεις των Ελληνικών κυβερνήσεων των Σαμαροβενιζέλων και ΣύριζαΑνελ, αλλά και μεγάλου μέρους των άλλων κομμάτων, το αφήγημα των ημερών δεν θα ήταν το ανθρωπιστικό. Θα ήταν άλλο…
ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ   Μ Ο Ν Ι Μ Η Σ  ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ: 
Η Σύμβαση του 1951 καθορίζει τον ορισμό του πρόσφυγα και παραθέτει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προς την χώρα υποδοχής.
Μία σημαντική διάταξη ορίζει την μη επαναπροώθηση  του πρόσφυγα σε χώρα όπου υπάρχει φόβος διώξεώς του.
Στη συνέχεια, το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 αφαιρεί τους γεωγραφικούς και χρονικούς περιορισμούς που έθετε η αρχική Σύμβαση (της Γενεύης του 1951) σύμφωνα με τους οποίους μόνον άτομα που εμπλέκονταν στα γεγονότα που συνέβησαν στην Ευρώπη πριν την 1η Ιανουαρίου του 1951, μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου.
Οι χώρες που δεν έχουν κυρώσει το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης που ερμηνεύει την συνθήκη της Γενεύης για το χωρικό και χρονικό πεδίο ισχύος της είναι η Τουρκία, η Βραζιλία, η Μαδαγασκάρη, η Μάλτα, το Μονακό και η Παραγουάη.
Για τους εκτός Ευρώπης πρόσφυγες, οι χώρες που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙ το Πρωτόκολλο δεν θεωρούνται ασφαλείς ως χώρες προελεύσεως των προσφύγων και ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ  ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ !!!!
Η Τουρκία ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ  του πρωτοκόλλου της ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ !!!!!!!!
Συνεπώς, η Ελλάδα που κύρωσε το Πρωτόκολλο, ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ οι υποχρεώσεις της,  έναντι των προσφύγων πολέμου της Μέσης Ανατολής, ως συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης της Γενεύης και του Πρωτοκόλλου της ΝΥ, είναι :
Α) απαγόρευση επιβολής ποινών για παράνομη είσοδο από την Τουρκία και
Β) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΕΛΑΣΕΩΣ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  (άρθρα 31,33 της Συνθήκης) !!!!!!

Δεδομένων των "σχέσεων" των δύο χωρών, η Ελλάδα όφειλε να κάνει χρήση του δικαιώματος του Άρθρου ΙΧ του Πρωτοκόλλου της Νέας Υόρκης (καταγγελία) :
1. Πάν Κράτος μέρος του παρόντος Πρωτοκόλλου δύναται να καταγγείλει τούτο ανα πάσαν στιγμήν δια κοινοποιήσεως απευθυνομένης προς τον Γενικόν Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
2. Η καταγγελία θα έχη ισχύν όσον αφορά στο ενδιαφερόμενον Κράτος, μετά πάροδον έτους από της ημερομηνίας λήψεως ταύτης υπό του Γενικού Γραμματέως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,  ΚΑΙΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ : 
Η παράλειψη καταγγελίας του πρωτοκόλλου αφαιρεί από την Ελλάδα το δικαίωμα της επαναπροωθήσεως των προσφύγων στην Τουρκία, επειδή νομικά η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους πρόσφυγες.
Έτσι, ούτε να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία μπορεί, ούτε η Ευρώπη υποχρεώνεται από το διεθνές δίκαιο να τους θέσει υπό το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα.....
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.........

No comments:

Post a Comment